Divemaster-utbildning

Hej Alla!

Tänkte förklara lite kortfattat vad en Divemaster är. Divemaster är "ett steg innan" till att bli instruktör. Under kurser och utfärder så är divemasters till som ett stöd och trygghet för de andra dykarna och assisterar dykinstruktören vid kurser. Till divemastern kan man ställa frågor, be om hjälp eller diskutera olika lösningar.

För att börja en Divemaster-utbildning så måste man gjort Rescue Diver-utbildningen och ha gjort ca 20 loggade dyk. (Loggade betyder att man har registrerat ett dyk i en loggbok och en annan dykare har verifierat detta med signatur eller stämpel) För att sedan kunna examinera som Divemaster ska man ha gjort 60 dyk.

Under utbildningen ska man klara av olika övningar så kallade skills både under och över vattenytan. Teoriprov, assistera vid kurser och utfärder, planera dyk, göra dykkartor mm. Samtidigt så har man väldigt roligt =)

Här kommer ett litet klipp på en skills man ska kunna som heter "Hover", alltså sväva i vattnet. Snodde detta klipp från youtube, tyckte den var bra =)
/Anso

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0