Filmklipp från Stenbrottet

Hej Alla och glad midsommar!

Här kommer ett litet filmklipp från gårdagens dykutfärd. Vi dök i Stenbrottet som vi även ska kartlägga. Brottet ligger utanför Hällefors. Sikten var inte så bra eftersom det hade regnat men vi såg iaf massa skrot och kräftor!
/Anso

Bildbomb!

Här kommer lite fler bilder från söndagens dykutfärd!Vi kollade även på två andra brott som vi planerar göra dyk i.

 

Stenbrottet

 

 

Djupa delen av Stenbrottet där det även ska finnas en tunnel som leder in till brottet som visades på första bilden.

 

 

Cooling =)

 Skogsbrottet, där vi sedan dök.Efter dyket gick vi på Stenarbetsmuseet för att få lite mer info till vår dykplats. Man ska även ha med bakgrunds-historia till kartläggningen av dykplatsen. Det var mycket intressant och de har öppet på söndagseftermiddagarna för de som är nyfikna. Ligger vid restaurang Trilobiten!

/Anso


Skogsbrottet!

Igår var vi och dök i Hällabrottet. I vår Divemasterkurs ingår det att man ska kartlägga en dykplats. Vi dök i Skogsbrottet igår och ska även dyka i andra brott för att se om det kan vara bra dykplatser. Igår var sikten inte så bra dock. Högst 1 meter sikt så det var lite svårt att göra en kartläggning av bottnen!Peter och Lars-Erik är redo att bege sig under ytan.Jag körde lite ytsim i början.Här har vi Peter ca 1 meter ifrån mig! Som sagt, inte den bästa sikten...Lite bättre bild på Peter!Egobild!! =)Graciel och Erik dök upp på andra sidan.Det var fint väder iaf och passade bra med grillad korv!


/Anso


Torrdräkt på tork!
Man kan bli lite förvånad när man möts av detta på morgonen om man glömt att man dykt föregående dag ;D Här hänger min torrdräkt och torkar. Sedan kalkar man halstätningen och handledstätningarna som består av gummi. Jag brukar använda babypuder (de luktar gott =D) Efter det brukar jag smörja dragkedjorna med en speciell olja så att de inte ska bli tröga till nästa dyk.

Igår var vi och dök i Hällabrottet, en litet samhälle som ligger utanför Örebro. Brottet vi dök i heter Skogsbrottet. Bilder kommer senare idag!

/Anso


Shark Petition

Stöd Project AWARE:s kamp för att skydda världens utrotningshotade hajar. Gör världen en tjänst och skriv under listan här:

//Graciel

BRAVO

Här kommer lite dykfakta!

Innan man hoppar i vattnet så gör man alltid en parkontroll. Då följer man oftast BRAVO-stegen (Bälte, rem, andning, väst, ok)

Bältet: man kollar så att den går att få av på ett smidigt sätt.
Remmar: man kollar så att allt är fastspänt, tex flaskremmen.
Andning: man kollar så att regulatorerna (munstycket man andas i) funkar och att luften är ok.
Väst: man kollar så att den går att fylla och tömma på luft och att dumpventilerna fungerar (man drar i ett snöre och så töms västen på luft snabbt).
Ok: man kollar att allt känns ok och att mask, snorkel, fenor, dykdator och annat dylikt är på plats.

Det är din dykpartner som utför kontrollen på dig och är en viktig säkerhetsregel.Här spänns remmar på för fullt!

 

Katrin och Alexander ser ut att våra redo att hoppa i! =)

 

/Anso


Fantomen käkar glass!Igår käkade jag och fantomen glass! ;)

Det var Ben & Jerrys "Nordic Water Peace" glass. Riktigt god. Det är vaniljglass med chocolate cookies bitar, chokladsås, små chokladpraliner i mm. Köper man den här burken med glass så stödjer man Världsnaturfondens projekt med att rädda Östersjön.

Mer kan ni läsa i ett tidigare inlägg: http://divemasters.blogg.se/2011/may/ben-jerry-nordic-water-peace.html

/Anso

Kräfträddning!

Här kommer ett litet filmklipp från dykutfärden som Graciel och Erik gjorde i Öninge!

/Anso

Soligt och varmt i Öninge

I lördags var det dykning i Öninge som gällde. Öninge ligger vid Vätterns östra sida utanför en liten ort som heter Ödeshög. Det bildas vackra konturer av klipporna och sandbottnen. Precis utanför klipporna störtar djupet brant ner i avsatser vilket gör det perfekt om man vill göra djupa dyk.Vädret var hur bra som helst, sikten var bra och det fanns en hel del att se också. Vi såg bland annat lake, kräftor, stora stim av småfiskar, ett hopptorn, ett kvarglömt fisknät där det hade fastnat några stackars kräftor och fiskar. Vi skar loss några kräftor och släppte  dem fria.
Bildbevis på laken :P


Signalkräfta


Mellan dyken grillades det och solades på klipporna vid vattnet.Sammanfattningsvis, toppen dykplats som jag definitivt kommer dyka på igen snart! / Graciel

Hooverfilm

Här kommer en liten Hooverfilm på Peter, Ann-sophie, Graciel och Erik. Hoover är en övning där man svävar i skräddarställning. Det är inte den lättaste övningen som ni kan se... ;D

/Anso

RSS 2.0